Image

Câți bani primește FRF după ce România s-a calificat la EURO 2024 și cum se împart banii

Câți bani primește FRF după ce România s-a calificat la EURO 2024 și cum se împart banii
Victoria Naționalei de fotbal din partida cu Israel a asigurat calificarea României la EURO 2024 și un bonus de 9,25 milioane de euro de la UEFA (Foto: PlaySport)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după victoria 2-1 contra Israelului, fiind pe primul loc în grupă înaintea ultimului meci din preliminarii. Pe lângă bucuria revenirii la turneul final după opt ani, victoria de sâmbătă aduce în conturile Federației aproape 9,3 milioane de euro, care vor fi împărțiți între jucători, antrenori și angajații FRF.

Succesul de la Felcsut le-a băgat „Tricolorilor” în buzunar biletele pentru turneul final din Germania, dar și o primă impresionantă. Federația Română de Fotbal va încasa de la UEFA nu mai puțin de 9,25 milioane de euro pentru calificare, arată DigiSport, care notează că, potrivit declarației lui Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, banii vor fi împărțiți pe același algoritm folosit și în 2016. Astfel, fondul pentru jucători ar urma să fie undeva între 3,5 și 4 milioane de euro.

Jucătorii de bază încasează în jur de 180.000 de euro, apoi sumele scad în funcție de gradul de implicare al fiecărui fotbalist care a contribuit la parcursul spre EURO 2024, arată PlaySport. În cele 5 acțiuni internaționale din această campanie de calificare, Iordănescu Jr. a convocat 42 de jucători. Vor fi premiați chiar și cei fără minute jucate, dar care au prins listele finale de prezență în cantonamentul naționalei României.Cei mai „jucați” tricolori în actuala campanie sunt Burcă, Drăgușin, Stanciu și Alibec, mai arată sursa citată.

Ce bonusuri ar urma să primească Burleanu și Iordănescu după calificarea la EURO 2024

Staff-ul non-tehnic al Federației Române de Fotbal va împărți aproape 800.000 de euro din cele 9,25 milioane primite de la UEFA în urma calificării la EURO 2024. Suma e corespunzătoare procentului de 8% alocat angajaților din câștigul total, mai arată PlaySport. Din acest fond, președintele FRF, Răzvan Burleanu, ar urma să încaseze aproape 100.000 de euro, în timp ce Radu Vișan, secretarul general al FRF, va primi în jur de 70.000 de euro, apoi sumele se împart între șefii de departamente și subalternii lor, astfel că și personalul non-decizional al Federației ar urma să ajungă să primească, în urma calculelor, câteva mii de euro.

În urma performanței, selecționerul va primi un bonus de aproximativ 200.000 de euro, notează DigiSport. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Edi Iordănescu, în urmă cu un an.

”Am bonus doar la calificare la European. În rest, zero bonusuri. Singurul bonus e pentru calificarea la EURO. Garantez că nu e mai mare decât aveam la CFR Cluj pentru calificarea într-o grupă europeană. Sub nicio formă nu am un milion de euro bonus. E de cinci-șase ori mai puțin.”, spunea Edi Iordănescu în octombrie 2022.

Naționala României se află pe primul loc în clasamentul grupei I și poate termina preliminariile pentru EURO 2024 în fotoliul de lider al grupei, dacă nu pierde în ultima etapă pe teren propriu în fața Elveției.

Image
Image