Cupa României are un nou format pentru sezonul următor

Cupa României are un nou format pentru sezonul următor
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Competiția va avea o nouă formă, mai atractivă, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League.

 Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din 18 mai noua structură a Cupei României începând cu sezonul 2022/23. Prezentarea noului format a avut loc în cadrul evenimentului de prezentare a noului sponsor – Betano.

Decizia de a schimba modul de desfășurare a competiției a fost luată cu ajutorul partenerului Hypercube, care a remodelat competiții europene și mai multe campionate de pe continent, inclusiv UCL, și în urma consultărilor cu toate părțile interesate, cluburi, AJF-uri, deținători de drepturi, jurnaliști, suporteri și sindicatul jucătorilor.

Prin această schimbare, Federația Română de Fotbal și-a propus creșterea numărului de spectatori, a audiențelor TV și, implicit, a veniturilor din sponsorizări, dar și un nivel de joc mai bun.

Dar care sunt principalele modificări?

  • Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 2.
  • Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1.
  • În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3.
  • Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.
  • Cupa României se va încheia cu fazele ”sferturilor”, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image