FRF anunţă o anchetă internă, după apariţia unor acuze de corupţie la selecţia juniorilor la loturile naţionale

FRF anunţă o anchetă internă, după apariţia unor acuze de corupţie la selecţia juniorilor la loturile naţionale
FRF anunţă o anchetă internă după apariţia unor acuze privind solicitarea de mită pentru selecţionarea unor fotbalişti la loturile naţionale de juniori
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat vineri o anchetă internă, ca urmare a apariţiei unor acuze în spaţiul public privind solicitarea de mită pentru selecţionarea unor jucători la loturile de juniori.

După ce părinţii unor tineri fotbalişti au reclamat că li s-a cerut mită de către oameni din staff-ul echipelor naţionale pentru selecţionarea copiilor la echipele de juniori sau pentru folosirea lor în meciuri importante, Federaţia Română de Fotbal reacţionează oficial, anunţând că a sesizat Departamentul de Integritate și Antifraudă.

FRF a transmis vineri un comunicat oficial în care anunţă declanşarea unei anchete interne. Reacţia vine după ce "ProSport" a publicat în ultimele zile o serie de mesaje de la părinţii unor tineri fotbalişti privind cazuri de corupţie la loturile de juniori.

FRF anunţă o anchetă internă după apariţia acuzaţiilor de mită

"Deoarece Federația Română de Fotbal consideră că selecțiile pentru loturile naționale trebuie să se desfășoare în condiții de corectitudine absolută, toate informațiile au fost transmise deja Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF", a anunţat Federaţia în comunicatul transmis vineri.

"Dezvoltarea tinerilor fotbaliști reprezintă o prioritate pentru FRF, lucru evidențiat de faptul că în centrul Strategiei Tehnice a Federației, lansată în 2021, se află conceptul de player first (dezvoltare corectă a acestora). De asemenea, atenția acordată sectorului juvenil este demonstrată de eforturile de necontestat pe care FRF le-a depus în ultimii nouă ani ca să creeze un cadru competitiv pentru dezvoltarea juniorilor. În viziunea FRF, antrenorii și ceilalți membrii ai staff-ului de la loturile naționale au datoria de a fi un model pentru tinerii fotbaliști. Federația Română de Fotbal are propriile proiecte de prevenire a comportamentului abuziv asupra copiilor, dar participă și ca partener în cadrul acțiunilor «Keeping Children Safe in Sports», implementate de Fundația Terre des hommes România. Obiectivul principal este promovarea politicilor de siguranță și protecție a copiilor în mediul sportiv din România prin prevenirea oricărei forme prin care copilul poate fi afectat negativ – emoțional, verbal, fizic etc. – în cadrul spațiilor în care face sport de performanță sau recreațional", mai arată FRF.

"Federația Română de Fotbal are o politică de toleranță zero în privința protejării integrității sportului. Oricine deține informații despre încălcarea principiului de integritate în cadrul FRF poate contacta Departamentul de Integritate și Antifraudă", se încheie mesajul transmis vineri de FRF.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image