Griji după primul amical, la Petrolul Ploiești

Griji după primul amical, la Petrolul Ploiești
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ratarea obiectivului revenirii în prima ligă, pentru a doua oară consecutiv, a condus la mișcări la mai multe capitole la Petrolul Ploiești. A fost instalat un nou vicepreședinte, Mihai Dogaru, și un alt antrenor principal, Viorel Moldovan, în dorința de a se parcurge, în noul sezon, mult mai clar pașii către promovare .

Moldovan a preluat banca tehnică

”Îmi este foame de performanțe. Decât să mă bat la retrogradare, în primul eșalon, mai bine lupt pentru promovare din Liga a II-a”, a precizat noul antrenor al Petrolului, Viorel Moldovan, la prezentarea sa oficială. Tehnicianul a parcurs, apoi, alături de jucătorii săi o săptămână de cantonament pe plan local. Lotul avut la dispoziție a cuprins mulți juniori din rândul cărora o serie se vor regăsi și în lotul lărgit pe care Moldovan se va baza în noul sezon de eșalon secund.

Eșec amical cu CSO Plopeni

Viorel Moldovan a trecut în revistă lotul pe care îl are acum la dispoziție cu ocazia unui test desfășurat pe Ilie Oană în compania plopenarilor de la CSO. Noul tehnician al Petrolului a văzut, din start, că este dificil de gândit o nouă formulă de echipă competitivă cu ceea ce are acum la dispoziție. Proaspăta divizionară C s-a impus cu 3-1 sporind, din start, grijile lui Moldovan în aintea unui nou sezon în care nu se mai concepe o ratare a promovării pe prima scenă fotbalistică a țării. Cu ocazia acestui joc amical s-a încheiat și stagiul parcurs pe plan local, pregătirile urmând să se reia, de astăzi și să să se încheie, la finalul săptămânii, cu un alt joc amical.

Nevoie mare de jucători

În paralel cu demersurile legate de pregătirea noului sezon conducerea Petrolului face eforturi pentru găsirea unor jucători competitivi. Săptămâna trecută a fost alocată mai multor runde de discuții care vor fi finalizate în primele zile ale acestei săptămâni. Se caută jucători în toate compartimentele echipei pentru ca Viorel Moldovan să aibe la dispoziție un lot competitiv la startul noului sezon. Printre numele vehiculate în aceste zile se regăsesc și cele ale lui Benga sau Pițian, ca prime două exemple, de la fosta grupare a actualului antrenor al Petrolului, Chindia Târgoviște. 

Prelungiri de contracte. Vajushi și Cezar Lungu continuă cu Petrolul

Doi dintre componenții lotului din stagiunea trecută, mijlocașul Armando Vajushi și portarul Cezar Lungu, vor îmbrăca tricoul „galben-albaștrilor” și în sezonul viitorul. Cei doi au ajuns la un acord cu oficialii clubului petrolist, semnând, astfel, noile angajamente, valabile până la finalul campionatului 2020-2021. Armando Vajushi (28 ani) a ajuns la Petrolul la începutul acestui an, însă, din cauza unei accidentări și, mai apoi, a problemelor cauzate de pandemia de COVID-19 a debutat pentru „lupi” în finalul fazei play-off, bifând două apariții și un gol marcat. La rândul său, Cezar Lungu evoluează pentru FC Petrolul din februarie 2019, adunând, până acum, 22 de prezențe pentru „gazari”.

Cătălin Grigore pregătește portarii

Echipa tehnică a petroliștilor va fi întregit- de către Cătălin Grigore, cel care va fi responsabil cu pregătirea portarilor.Fost goalkeeper al „galben-albaștrilor”, în perioada 2000-2002, Grigore (42 ani) a mai îndeplinit, în două randuri, rolul de antrenor pentru portari la FC Petrolul Ploiești, prima dată în perioada 2013-2016, iar mai apoi în stagiunea 2017-2018. După cum se știe, din stafful lui Viorel Moldovan mai fac parte Francisc Dican (antrenor secund) și Stelian Isac (preparator fizic).

Se amână startul

Comitetul Executiv al FRF va dezbate, mâine, situația la zi în eșalonul secund înaintea startului în noul sezon. Dacă întrecerea ar fi urmat să debuteze la finalul lunii, pe 29 august, se pare că prima etapă a campionatului va avea loc o săptămână mai târziu, pe 5 septembrie. Amânarea pică bine și pentru Petrolul care ar avea timpul necesar pentru ca Viorel Moldovan să poată conta la startul noului campionat pe întreg lotul său de jucători. Se discută, intens, și despre schimbarea formatului campionatului care ar urma să continue, după turul regulat, cu play-off și play-out. La startul noului sezon ar urma să se alinieze următoarele echipe: CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, FK Csikszereda, Pandurii Târgu Jiu, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, CSM Slatina, U Craiova 1948 SA și Fotbal Comuna Recea.

 

Petrolul- CSO Plopeni 1-3

Stadion: Ilie Oană. Marcatori: Simionescu / And. Ciobanu, Butufei, Gavrilă

Petrolul: Avram – Olaru, Răuță, Manolache, Țicu – R. Enache – Al. Chiriță, Bratu, Nițescu, Saim Tudor – R. Bucur. Au mai jucat Adrian Nicolae, Mihai Constantinescu, Cristian Licsandru, David Ilie, Alin Boțogan, Andrei Rus, Rareș Simionescu, Aris Oprea, Daniel Moroșanu (2002), Bogdan Minteuan (2002) și Florin Sîngeorzan (2002), ultimii trei jucători fiind în probe.

CSO Plopeni: Marinică- Cr. Mihai, Filip, Rusu, Chejnoiu- C Vlad, Butufei, Yaya, And. Ciobanu- Huza, Puiuleț. Au mai jucat: Georgescu, Gavrilă, Panait, Șerban, Hudrea, Mihai Alexandru.

 

 

 

 

Image