Noile protocoale de desfășurare a competițiilor de fotbal și futsal

Noile protocoale de desfășurare a competițiilor de fotbal și futsal
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Noile prevederi au fost validate în ultima şedinţă de Comitet Executiv, iar noile documente vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2021.

Cea mai importantă modificare este cea referitoare la accesul spectatorilor pe stadioane: fanii pot ocupa până la 50% din capacitatea maximă, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

 Au acces pe stadioane:

 Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Persoanele care certifică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, organizatorul poate decide desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

 

Odată cu intrarea în vigoare a noilor protocoale, vor fi reluate, cu participarea jurnaliștilor, și acțiunile de presă de la stadion (conferințe și zonă mixtă), în condițiile prevăzute.

 

 

   

 

 

 

 

Image