Duminică, 19 Ianuarie 2014 21:02

Benga a sărit Dunărea!

Scris de  Ciprian RADU
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dore şi Alex Benga sunt primii jucători care se despart de Petrolul în această iarnă. Ambii au fost transferaţi în campionatul Bulgariei, la Botev Plovdiv.

Ferebory Dore şi Alexandru Benga au ajuns la Petrolul în vara lui 2013. Primul n-a reuşit să se acomodeze, însă Benga a avut o prestaţie constantă în centrul defensivei petroliste. Fundaşul a marcat şi un gol foarte important, în partida cu Steaua disputată în Ghencea şi încheiată la egalitate, scor 1-1, în cadrul etapei a 16-a. “Cei doi şi-au manifestat dorinţa de a parăsi haita lupilor, dând curs unei oferte avantajoase în primul rând pentru ei, dar și pentru club, din partea bulgarilor de la Botev Plovdiv. Ambii s-au despărțit în condiții amiabile de FC Petrolul, neexistând nicio problemă legată de eventuale restanțe salariale”, se arată într-un comunicat remis de clubul ploieştean. Înainte ca cei doi petrolişti să ajungă la Plovdiv, Botev a mai transferat doi jucători din campionatul românesc, pe Luchin şi Curtean, de la Dinamo.

Plecarea lui Benga presupune acum ca Petrolul să-i caute un înlocuitor, efectivul din compartimenul defensiv fiind destul de subţire numeric. Practic, în centrul apărării, lupii îi mai au pe Geraldo şi Yamissi, plus Hoban, care, de fapt, este mijlocaş central.

Pe termen mai lung, Petrolul se ocupă de înregimentarea altor doi jucători. Aflaţi în ultimele şase luni de contract, Patrick N’Koyi şi Nepomuceno, de la Fortuna Sittard  (liga secundă olandeză) s-au înţeles cu oficialii lupilor şi vor veni din vară, când le expiră contractele. Sau cine ştie, mai devreme chiar, mai ales după plecarea lui Dore.

Până la noi schimbări foarte posibile în ceea ce priveşte componenţa lotului din Antalya, petroliştii de antrenează de zor sub comanda lui Cosmin Contra. “Băieți, urmează o perioadă grea, știu că nu va fi ușor, dar trebuie să ne antrenăm foarte bine dacă vrem să câștigăm campionatul!” le-a transmis Contra jucătorilor săi, la primul antrenament. Lupii au câte două antrenamente pe zi, cu serii de alergări, exerciții de forță și tehnică, jocuri de posesie și finalizare.

 

Revedere emoţionantă: fraţii Alves

Printre picături, jucătorii Petrolului au parte şi de moment deosebite. În cantonamentul din Antalya, Gerlado şi-a revăzut fratele, pe Bruno Alves – şi el tot fundaş central-, legitimat la Fenerbahce. Apărătorul Petrolului şi-a asumat şi sarcina de a avea grijă de cel mai tânăr component al lotului petrolist. El l-a luat sub aripa sa pe juniorul e 13 ani Iulian Ilie, cel care, imediat, a dobândit şi un supranume: este “Messi” de Petrolul şi aşa îl strigă toţi jucătorii!

Tot la capitolul vizite plăcute, vorbim şi despre vizita la Jeremy Bokila. Fostul golgeter al Petrolului transferat în vară la Terek Groznîi se află în cantonament tot la Belek. El s-a întreţinut cu foștii colegi și antrenori, mărturisind că s-a acomodat în campionatul Rusiei..  

Contra ştie şi golf

Profitând de pauza dintre două antrenamente, Cosmin Contra a lăsat fotbalul… pentru golf! Partener de joc i-a fost managerul sportive Marius Nicolae, iar antrenorul Petrolului i-a explicat tehnica lovirii, dar i-aşi corectat mişcările. Cosmin Contra practică golful de şase ani, fiind unul dintre hobby-urile sale.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.