Luni, 15 Iulie 2019 09:38

Goluri şi remize în Turcia, pentru Petrolul Ploieşti

Scris de  Ionel Luţan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Petrolul intră de astăzi în cea de-a doua săptămână a cantonamentului de pregătire şi jocuri amicale aflat în derulare în Turcia.

Formaţia antrenată de Flavius Stoican a avut parte de un program complex pentru pregătirea corespunzătoare a unui nou sezon de eşalon secund în care obiectivul nu poate fi altul decât promovarea în prima ligă. După readaptarea la efort, traversată pe plan local, a urmat prima etapă importantă a pregătirilor a avut loc la Poiana Braşov unde caracterul a fost unul cu preponderent  accent fizic. Omogenizarea formulei de bază pentru sezonul următor, al doilea obiectiv al perioadei de pregătire din această vară, are loc în Turcia într-un cantonament care cuprinde şi disputarea a şase partide de verificare.

Remiză în primul test

Petrolul a susţinut primul meci amical în cadrul cantonamentului din Turcia în compania unei formaţii de eşalon secund din această ţară, Fatih Karagumruk. Jocul de verificare s-a încheiat la egalitate, 1-1, cu gol petrolist marcat de Ionuţ Cioinac, după un meci echilibrat în general. Flavius Stoican a început meciul cu unsprezecele Apostolachi – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Țicu – Cioinac, Mihăescu – Saim Tudor, Marinescu, Ștefănescu – Arnăutu, cu o altă formulă în actul secund care i-a cuprins pe Avram – Zaharia, Racu, Manolache, Țicu (66 Ștefanovici) – Cioinac, Meza Colli – Munteanu, Bratu, I. Stoica – Arnăutu (70 Enache).

Egal copiat în testul doi

Programul meciurilor de verificare din Turcia a continuat cu al  doilea test programat în compania unei alte formaţii din ţara gazdă, Menemen Beledyespor. Echilibrul a fost, şi de această dată, prezent pe toată durata jocului. Meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2,  Ştefănescu şi Ianis Stoica, cu un minut înainte de finalul amicalului, marcând  cele două goluri în contul Petrolului. Tehnicianul „lupilor galbeni” a trimis pe teren la startul partidei cu Beledyespor o formulă de echipă cu Avram – Zaharia, Racu, Sârghi (63 Ștefanovici), Țicu – Cioinac (20 Mihăescu), Meza Colli – Munteanu, Bratu, Ștefănescu – Arnăutu, pentru a miza în actul secund pe Postolachi – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Manolache – Mihăescu, Racu (63 Enache) – Saim Tudor, Marinescu, I. Stoica – Arnăutu.

 Alte patru amicale în Turcia

După primele două apariţii amicală din Turcia, soldate cu două remize cu goluri, 1-1 şi 2-2, Flavius Stoican mai are la dispoziţie alte patru meciuri de verificare pe parcursul şederii în cel de al doilea stagiu al verii. Vor fi jocuri de pregătire în care încet, dar sigur, tehnicianul va încerca să ofere cât mai multe minute jucătorilor creditaţi cu prima şansă la titularizare în perspectiva noului campionat. Antrenorul Petrolului are la dispoziţie, în aceste condiţii, timpul necesar pentru a găsi cea mai bună formulă de echipă pe care se va baza în campionatul care va debuta la 3 august. Al treilea joc de verificare din Turcia are loc mâine, în compania unei formaţii din Iran, Esteghalal FC, locul 3 în ultima ediție de campionat din această ţară.

Completări la nivelul lotului

Stoican a plecat în Turcia cu 22 de jucători dar are promisiunea că primeşte pe timpul cantonamentului alte câteva completări la efectivul pe care îl antrenează. Cerlis David Meza Colli, fratele ex-craioveanului Cesar, este primul jucător ajuns în Turcia pentru a fi evaluat corespunzător de antrenorul „lupilor galbeni” în vederea unui posibil transfer. De asemenea, în perioada imediat următoare, mai sunt aşteptaţi alţi câţiva jucători în condiţiile în care la acest moment lotul Petrolului nu arată aşa cum şi-ar dori preşedintele Marius Stan şi antrenorul Flavius Stoican în perspectiva unui sezon de eşalon secund care se anunţă extrem de interesant şi echilibrat în lupta pentru promovarea în prima ligă.

Vali Lazăr a preferat Turcia

Petrolul a încercat să îl readucă acasă în această vară pe mijlocaşul Vali Lazăr care şi-a încheiat, recent, angajamentul în Qatar. „Lăzărică” urcase, dealtfel, şi în cantonamentul de la Poiana Braşov unde a parcurs câteva şedinţe de pregătire alături de jucătorii antrenaţi de Flavius Stoica. Vali Lazăr a preferat, până la urmă, o nouă experienţă externă alegând o formaţie din cel de al doilea eşalon din Turcia unde va evolua în continuare. Umraniyespor, formaţie care a încheiat pe locul opt precedentul sezon de eşalon secund din Turcia şi-a asigurat serviciile experimentatului mijlocaş de 29 de ani pentru următoarele două sezone. Petrolul încearcă, în continuare, să îl convingă pe Filippe Teixeira pentru a îmbrăca tricoul galben- albastru în noul sezon de eşalon secund. Mijlocaşul s-a despărţit de FCSB în această vară şi are, din ţară, o ofertă la fel de tentantă din partea unei alte divizionare secunde, Rapid Bucureşti, urmând să ofer eîna ceste zzile un răspuns definitiv la oferta făcută de Petrolul.

Ţintarul se stabileşte pe 17 iulie

Echipele de eşalon secund au avut termen până la 15 iulie pentru înscrierea în competiţia care va debuta la începutul lunii august. A doua zi după încheierea termenului de înscriere se vor studia şi calculele financiare, fiecare echipă oferind o garanţie de 50.000 de Ron pentru participarea în campionat. Urmează un alt moment important, stabilirea ţintarului pentru noul sezon care va fi stabilit pe 17 iulie. Campionatul va pleca la drum cu toate echipele care au dreptul de a aborda viitoarea ediţie a întrecerii. Sportul Snagov şi Daco Getica Bucureşti, echipele care au acuzat probleme financiare în ultima perioadă, par să fi găsit, la timp, soluţiile salvatoare penrru a pleca la drum în noul sezon alături de celelalte competitoare.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.