Marți, 28 Mai 2013 06:02

Laurenţiu Toma, cetăţean de onoare al comunei Colceag

Scris de  -
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
În cadrul unei frumoase festivităţi desfăşurate pe stadionul din Colceag, handbalistul Laurenţiu Toma a fost declarat cetăţean de onoare al comunei prahovene.

Manifestare sportivă de înaltă ţinută, duminică dimineaţa, pe stadionul “Constantin Stan” din Colceag. Celebrul handbalist Laurenţiu Toma, fiu al urbei, a atins apogeul carierei la campioana   ultimilor ani,  HCM Constanţa, sub culorile căreia a evoluat, printre altele, împotriva unor grupări celebre precume Montpellier, Pick Szeged, PAOK, Medvedi, Valladolid. Cele mai multe goluri realizate, într-o singură ediţie de campionat, Toma le-a marcat în sezonul competitional 2009-2010, fiind vorba despre 190 de reuşite! Pentru toate aceste realizări, dar şi pentru ceea ce a făcut, în general, pentru sportul românesc, Primăria Colceag, prin cel mai de seamă reprezentant al său, Gabriel Papainog, i-a atribuit handbalistului prahovean Laurenţiu Toma distincţia de “Cetăţean de Onoare” al comunei. La rândul său, managerul general al AS Viitorul, Florin Pavel, i-a oferit oaspetelui sosit special de la Constanţa “Trofeul de Excelenţă” pentru contribuţia adusă sportului din comuna natală, o cupă, o diplomă şi un fanion.

Organizatorii acestei festivitati le-au mai acordat lui Laurenţiu Toma si lui Silviu Crângaşu două tricouri galben-albastre, culorile “Lupişorilor Galbeni” din Colceag, cu emblema şi numele echipei. Preşedintele AJF Prahova le-a oferit gazdelor câteva bilete la finala Cupei României, din data de 1 iunie, care se va disputa pe “Naţional Arena” din Capitală, între FC Petrolul Ploieşti si CFR Cluj. Nici Laurenţiu Toma nu a venit cu mâna goală la festivitatea de la Colceag. Primăria din localitate a intrat în posesia tricoului cu nr. 14, personalizat, purtat de handbalist la HCM Constanţa, o minge oficială de handbal, cu autografele tuturor membrilor campioanei ţării, şi un fular alb-albastru al celor de la malul mării. “Iniţial, când am primit telefonul de invitaţie de la Colceag, am crezut că este o glumă. Revin cu mare drag în comuna natală, sunt onorat şi plăcut surprins de toate aceste distincţii pe care mi le-aţi acordat şi promit că pe viitor mă voi implica, atât cât îmi stă în puteri, în activitatea sportivă din această zonă. Vă mulţumesc anticipat, tuturor”,  au fost cuvintele emoţionante ale unui sportiv de excepţie, în apaluzele celor 300 de persoane prezente la cocheta bază sportivă din Colceag pentru un eveniment notabil în viaţa comunei prahovene.

Cătălin ENACHE

Ionel LUŢAN

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.