Joi, 05 Decembrie 2019 14:43

Liga Campionilor la fotbal feminin va copia formatul competiţiei masculine

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liga Campionilor la fotbal feminin va cuprinde, din sezonul 2021/2022, în premieră o fază cu formatul de grupe, urmată direct de sferturi de finală, în mod similar cu competiţia masculină, a anunţat miercuri UEFA, potrivit AGERPRES.

Comitetul Executiv al UEFA a validat miercuri un sistem cu o fază a grupelor, cu 16 echipe repartizate în patru grupe, care se vor înfrunta tur-retur, iar primele două clasate din fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală.

Lansată în 2001, actuala Ligă a Campionilor la fotbal feminin se dispută cu un tur preliminar, sub formă de grupe, urmat de un tablou principal cu 32 de echipe, care joacă apoi în sistem eliminatoriu. În acest sistem, capii de serie intrau în cursă din faza optimilor de finală.

''Sperăm că Liga Campionilor feminină poate beneficia de un nou impuls. Este momentul potrivit pentru a face pentru fete ceea ce am făcut de mult timp pentru băieţi. Sperăm că vom avea o competiţie mai bună'', a declarat Giorgio Marchetti, secretar general adjunct al UEFA, potrivit sursei citate.

Imagine cu caracter ilustrativ, tion.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.