Ionel Lutan

Ionel Lutan

Lotul Petrolului plecat ieri la Poiana Braşov, pentru primul cantonament al verii, a fost completat cu încă un jucător. Atacantul Eugen Nica a intrat în programul coordonat de antrenorul Flavius Stoican care va decide, în perioada următoare, dacă fotbalistul va fi o opţiune pentru viitorul sezon. Nica este jucătorul Petrolului împrumutat sezonul trecut la o altă divizionară secundă, Daco Getica Bucureşti. Eugen Nica, 21 de ani, a marcat de patru ori în sezonul trecut pentru formaţia antrenată de Marius Baciu.  

   

Petrolul a plecat, astăzi, în primul cantonament al verii care va fi parcurs la Hotelul Piatra Mare din Poiana Braşov. Flavius Stoican a deplasat 18 jucători pentru această acţiune care va dura zece zile. Ultimele noutăţi din tabăra Petrolului, experimentaţii Cristian Sârghi şi Alex Munteanu, se află în lotul pentru cantonament. A făcut, de asemenea, deplasarea portarul Cosmin Dur Bozoancă detaşat de la Viitorul Constanţa. Lotul complet pentru Poiana Braşov este următorul: Portari: Cezar Lungu, Cosmin Dur-Bozoancă; Jucători de câmp: Ionuț Cioinac, Alexandru Zaharia, Laurențiu Marinescu, Sergiu Arnăutu, Alves da Silva Walace, Alexandru Saim Tudor, Cătălin Ștefănescu, Mădălin Mihăiescu, Cristian Sîrghi, Ștefan Bărboianu, Alex Munteanu, Valentin Țicu, Mario Bratu, Robert Enache, Andrei Rus, Antonio Manolache.

   

Petrolul ar urma să îl înregimenteze pe Cosmin Dur Bozoancă care a apărat sezonul trecut poarta Universităţii Cluj. Schimburi importante de jucători între formaţii care pleacă la drum, şi în viitoarea stagiune de eşalon secund, ca principale protagoniste ale luptei pentru promovarea pe prima scenă fotbalistică a ţării. Petrolul ar urma să îl aducă pe Cosmin Dur Bozoancă, unul dintre cei mai utilizaţi portari din trecuta stagiune de Liga a II-a alături de un al tânăr goal-keep-er, ploieşteanul Mihai Cotolan, aflat aproape etapă de etapă, cu prestaţii convingătoare, între buturile Pandurilor din Târgu Jiu. Clujenii de la Universitatea nu ar urma să acuze prea mult plecarea senatorului de drept din stagiunea trecută în condiţiile în care relaţiile bune cu Viitorul Constanţa ar face posibilă trimiterea către Cluj, pentru următorul sezon, a lui Ionuţ Buzbuchi.

   

Marți, 25 Iunie 2019 13:29

Atleţi de bronz la Piteşti

Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin” din Piteşti a găzduit Campionatele Naţionale de atletism rezervate juniorilor 1 (U20). Reprezentanţii CSM Ploieşti, Alexandru Geamănu şi Teodora Iancu, au reuşit să obţină câte o medalie de bronz în probele în care au luat startul. Alexandru Geamănu a fost al treilea în proba de 100 metri, cu timpul de 10.81 secunde, iar Teodora Iancu a urcat pe ultima treaptă a podiumului la „săritura în înălţime”, cu o performanţă de 1.55 metri. Rezultate buna au mai avut acelaşi Alexandru Geamănu (al 4-lea la 400 metri şi al 5-lea la 200 metri), Ovidiu Burcea (al 4-lea la 100 metri), dar şi ştafeta de 4×100 metri, formată din Ovidiu Burcea, Florin Nica, Alexandru Geamănu şi Ianis Moise, care a venit pe 4, cu timpul de 43.23 secunde. Deşi nu au urcat pe podium, Ovidiu Burcea, Florin Nica şi Ianis Moise şi-au stabilit recorduri personale în probele în care au concurat. Atleţii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu.

   

Petrolul şi-a reluat ieri după amiază pregătirile în vederea noului sezon de eşalon secund care va debuta la 4 august. După şedinţa inaugurală de pregătire desfăşurată la Strejnic vine rândul vizitei medicale pe care Laurenţiu Marinescu şi compania o parcurg astăzi. Delegaţia petrolistă va pleca, mâine, la Poiana Braşov unde va fi desfăşurat primul cantonament al acestei veri. Cartierul general va fi stabilit la hotelul Piatra Mare până la 6 iulie şi va cuprinde şi două partide de verificare cu adversari din zonă. Altfel, astăzi este aşteptat să parafeze un contract cu gruparea petrolistă fundaşul central Cristian Sârghi, 33 de ani, ultima oară la Dunărea Călăraşi.  

   

Petrolul Ploieşti îşi reia astăzi după amiază pregătirile în vederea noului sezon odată cu primul antrenament care va fi condus, de la ora 17.00, la stadionul din Strejnic, de noul antrenor principal al echipei, Flavius Stoican. „Este o provocare mare pentru mine venirea la Petrolul. Am, aici, toate ingredientele necesare unei realizări aşteptate de toţi suporterii. Eu vreau, în permanenţă, doar să câştig, o promovare în prima ligă ar fi ca şi adjudecarea unui titlu”, a precizat antrenorul la prezentarea oficială de astăzi. „Ştiu ce înseamnă să câştigi un titlu, am trăit momente senzaţionale la Galaţi din acest punct de vedere. Să promovăm, mai întâi, şi apoi ne putem gândi şi la următoarele obiective”, a punctat, la rândul lui, preşedintele Marius Stan la investirea oficială a lui Flavius Stoican. Petrolul va pleca, miercuri, în cantonament la Poiana Braşov după care va urma, în luna iulie, un stagiu de jocuri amicale în Turcia.

   

Petrolul începe astăzi pregătirile în vederea viitorului sezon cu un nou antrenor principal, Flavius Stoican, care va fi prezentat oficial astăzi, la ora 12.00. După amiază va fi şi primul antrenament al “lupilor galbeni” într-o nouă formulă şi la nivelul lotului de jucători. Printre fotbaliştii noi cei care vor evolua pentru gruparea copndusă de Marius Stan în noul sezon se află şi experimentatul fundaş dreapta Ştefan Bărboianu. La Concordia Chiajna în ultimele sezoane, apărătorul de 31 de ani este o mutare interesantă reuşită de Petrolul în perspectiva unui viitor sezon de eşalon secund în care obiectivul este unul singur, promovarea în prima ligă.

   

CS Blejoi, campioana Prahovei, a încheiat un an competiţional de vis. După câştigarea eventului pe plan judeţean a urmat a treia mare şi importantă realizare. Dubla de baraj cu reprezentanta judeţului Giurgiu, ASC Mihai Bravu, a oferit o demonstraţie de forţă pentru gruparea antrenată de Răzvan Vlad. După un convingător 3-0 în deplasare a urmat, în fieful propriu, un recital ofensiv al campionilor. A ieşit o nouă victorie concludentă, 6-1 de această dată, cu Ionuţ Chişi, Dănuţ Iancu, Cr. Vasile (2), Ursu şi Lambru pe lista marcatorilor. Pentru vizitatori a redus din handicap, la un moment dat, Stoica. Răzvan Vlad şi Emil Coşieru s-au bazat la startul partidei pe Ad. Gheorghe- Cl. Stoica, Bojoagă, Năstase, Vl. Badea- Ir. Dumitru, Rudaru- Ruptureanu, D. Iancu, Chişi- Lambru, cu Cristian Vasile, Ghinea, Anton şi Ursu intraţi pe parcursul disputei.   

   

Municipiul Câmpina va deveni polul fotbalului juvenil în perioada 5-7 iulie prin organizarea unei întreceri de anvergură, Cupei SEVA. Competiţia adună pe terenul sintetic de la Liceul de Petrol 29 de echipe cu 400 de tineri jucători în componenţă. Finanţarea evenimentului este asigurată de Hotel Seva, în timp ce de bunul mers al întrecerii în plan sportiv se va ocupa cunoscutul antrenor Roberto  Opaţchi. Competiția va avea loc pe patru categorii de vârstă - copii născuți în anii 2009, 2010, 2011 și 2012 şi va fi onorată de 29 de echipe, fiecare cu câte 15 jucători, în total peste 400 de copii care se vor afla la Câmpina în cele trei zile ale întrecerii.

Iată echipele înscrise la fiecare categorie de vârstă:

Categoria 2009

Grupa A: Champions București, Școala de Fotbal "Toader" Ploiești, Petrolul Ploiești, Petrolul 95 Ploiești.

Grupa B: CS Câmpina, Flacăra Moreni, Școala de Fotbal "Emil Costea" Strejnic, Viking Ploiești.

Categoria 2010

Grupa A: Petrolul 95 Ploiești I, Champions București, Școala de Fotbal "Toader" Ploiești, Tricolorul Breaza.

Grupa B: Petrolul 95 Ploiești II, Petrolul Ploiești, Caraimanul Bușteni, CSM Ploiești.

Categoria 2011

Grupa A: Petrolul Ploiești, Champions București, Flacăra Moreni, Petrolul 95 Ploiești.

Grupa B: Școala de Fotbal "Toader" Ploiești, CS Câmpina, Viking Ploiești, Școala de Fotbal "Emil Costea" Strejnic.

Categoria 2012

CS Câmpina, Caraimanul Bușteni, Champions București, Viking Ploiești, Viitorul Comarnic.

În primele două zile ale turneului vor avea loc meciurile din grupe, ultima zi fiind rezervată jocurilor de clasament și finalelor. Cupa SEVA va deveni o întrecere anuală constituindu-se într-un eveniment fotbalistic de amploare pentru cel de al doilea municipiu al judeţului Prahova.       

   

Campioana judeţului Prahova, CS Blejoi, se află la doar 90 de minute de o frumoasă realizare fotbalistică. Victoria clară din prima manşă a duelului cu reprezentanta din Giurgiu, ACS Mihai Bravu, 3-0, a lămurit, în mare măsură, soarta echipei care va promova în Liga a III-a. Blejoienii încheie conturile cu fotbalul judeţean mâine după amiază, pe arena proprie, în returul cu Mihai Bravu care se desfăşoară de la ora 17.30. Răzvan Vlad şi Emil Coşieru au încheiat preparativele înaintea acestei partide urmând să îşi convoace jucătorii, astăzi după amiază, în cantonament. Faţă de efectivul aliniat în meciul tur va reveni şi Ghinea, suspendat în primul joc.

   

Pagina 1 din 152