Ionel Lutan

Ionel Lutan

Campioana județului Prahova nu a lăsat loc de interpretări în prima manșă a barajului de promovare în cel de al treilea eșalon. CS Blejoi și-a impus, clar, punctul de vedere în partida cu reprezentanta județului Giurgiu. Confruntarea cu ASC Mihai Bravu, desfășurată la Izvoarele, a arătat o echipă prahoveană bine motivată pe drumul către cel de al treilea eșalon. A ieșit o victorie prahoveană concludentă, 3-0, venită în urma unui joc de calitate cu trupa antrenată de Răzvan Vlad mereu în actualitatea disputei. Golurile victoriei prahovene au fost marcate de Cosmin Lambru, Irinel Dumitru și Dănuț Iancu. Returul este programat sâmbătă viitoare de la ora 17.30, la Blejoi, și se anunță a fi doar o formalitate pentru o grupare prahoveană bine pusă la punct, din toate privințele, sub conducerea lui Paul Mâinea și Gheorghe Biziniche. 

   

Grupa zonală de la Breaza dedicată juniorilor B1 a debutat, astăzi, cu meciul dintre echipa gazdă şi CSŞ Slatina. La capătul unei dispute echilibrate, pe toată durata jocului, scorul a fost egal, 1-1. Golul formaţiei gazdă antrenată de Marius Vişan a fost marcat de Rareş Dogaru. Mâine, de la aceeaşi oră 11.00, pe stadionul Parc se întâlnesc CSŞ Slatina şi Dinamo Bucureşti pentru ca duminică, în ultima zi a turneului, puştii brezenilor să forţeze o frumoasă calificare la turneul final în disputa cu dinamoviştii bucureşteni

   

Campioana judeţului Prahova în recent încheiata stagiune, CS Blejoi va susţine, mâine după amiază, în deplasare, prima manşă a duelului cu reprezentanta judeţului Giurgiu, ASC Mihai Bravu. Jucătorii antrenaţi de Răzvan Vlad au efectuat două şedinţe de pregătire în această săptămână pentru ca astăzi după amiază delegaţia prahoveană să plece către Giurgiu. Pentru a doua oară consecutiv prezentă la un astfel de eveniment, CS Blejoi are, de această dată, toate argumentele pentru a reînscrie Prahova pe lista judeţelor cu reprezentante la nivelul Ligii a III-a, întrecere unde evoluează şi satelitul grupării de primă ligă Astra Giurgiu.

   

Marius Stan ar urma să fie investit pe 17 iunie în funcţia de preşedinte al Petrolului cu un obiectiv clar în noul sezon, promovarea în elita fotbalului românesc. Om cu vastă experienţă, trecut prin multe bătălii câştigate, Stan ar fi sigur de accederea în prima ligă la finalul viitorului campionat. „Obiectivul ar fi unul facil legat de promovarea în primul eşalon dacă toată lumea implicată ar merge în aceeaşi direcţie. Nu am ratat, până acum, la niciun nivel, vreun obiectiv în care am fost implicat. Nu cred că aici, la Ploieşti, aţi fost, cu toţii, o familie, de aici poate şi anumite reticienţe legate de comunicare. Aş fi onorat să devin, oficial, preşedintele acestui club”, a punctat Stan care a purtat o lungă discuţie, apoi, cu suporterii galben-albaştrilor prezenţi la eveniment.

   

Mădălin Mihailovici, partenerul finanţator al Petrolului a participat, astăzi, la o conferinţă de presă legată de numirea lui Marius Stan în funcţia de preşedinte al clubului ploieştean. Oficializarea acestei mutări ar urma să fie făcută pe data de 17 iunie. Prezenţi în sala de conferinţe, pentru un dialog cu responsabilii clubului, suporterii Petrolului au intervenit în timpul discursului lui Mădălin Mihailovici pentru a cere explicaţii legate de actuala colaborare dintre cei care asigură finanţarea şi oamenii care au pus, într-o perioadă delicată, decisiv, umărul la renaşterea echipei. În acest context partenerul finanţator a părăsit, după doar câteva minute, sala de conferinţe nu înainte de a anunţa că „de astăzi Petrolul nu mai are finanţare!” Marius Stan a rămas, apoi, să discute cu suporterii prezenţi la faţa locului despre viitorul echipei, unul incert în acest moment după anunţul lui Mădălin Mihailovici.   

   

Dacă toate indiciile legate de numirea noului preşedinte al Petrolului par clare, alesul fiind Marius Stan, la nivel de antrenor în perspectiva noului sezon încă se analizează atent. Oficialii clubului ploieştean nu mai vor să facă scăpată promovarea în primul eşalon şi caută cea mai indicată persoană pentru banca tehnică. Dorinel Mun teanu ar fi, în continuare, în cărţi, dar „Neamţul” are o opoziţie puternică. Petrolul ar putea da lovitura cu Edi Iordănescu sau Mircea Rednic, alte două nume aflate pe agenda conducătorilor clubului ploieştean. Se speră ca negocierile pentru numirea noului antrenor să fie încheiate astăzi pentru ca mâine, la conferinţa de presă susţinută de partenerul finanţator, Mădălin Mihailovici, să fie anunţat şi noul tehnician al „lupilor galbeni”.

 

   

Ziua de mâine se anunţă a fi una a clarificărilor la Petrolul în condiţiile în care finanţatorul partener Mădălin Mihailovici se va afla la Ploieşti pentru a prezenta, clar, datele legate de abordarea noului sezon. Se anunţă deja, pe diferite căi, numirea lui Marius Stan ca preşedinte al clubului petrolist. Supoziţiile merg mai departe şi în legătură cu posibila investire a lui Dorinel Munteanu pe scaunul antrenorului principal. Toate necunoscutele noului sezon vor fi eliminate mâine, după prânz, când Petrolul ar putea intra, în sfârşit, pe făgaşul normal în pregătirea unui viitor sezon competiţional dificil în care obiectivul nu poate ieşi din sfera performanţei.  

   

Apărătorul dreapta Florin Borţa s-a prezentat, astăzi, la reunirea echipei de care aparţine. Fundaşul dreapta a avut evoluţii apreciate sezonul trecut la Petrolul unde a fost împrumutat de CS Universitatea Craiova. Prezent mai mereu pe teren ca titular, cu prestaţii în general apreciate, Borţa a fost readus la prima echipă a oltenilor. Jucătorul s-a aflat astăzi la dispoziţia lui Corneliu Papură la reluarea pregătirilor şi are mari şanse să rămână în lotul grupării din Bănie pentru următorul sezon.

   

Campioanele judeţene se pregătesc pentru prima manşă a duelurilor din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a. Laureata judeţului Prahova, CS Blejoi, întâlneşte reprezentanta din Giurgiu, ASC Mihai Bravu. “Va fi un test dificil pentru echipa noastră. Am făcut un retur excelent, am câştigat tot marcând 80 de goluri şi primind foarte puţine. Avem în lot şase jucători care au evoluat în barajul trecut cu Blejoi în echipamentul celor de la Venus Independenţa. De la ei am datele principale legate de adversary. Eu am nebunia mea, ca antrenor, şi vreau să câştig. Asta am transmis-o şi jucătorilor. Sigur vor fi două meciuri interesante”, a precizat Marcel Paraschiv, antrenorul echipei pe care blejoienii o vor întâlni, în prima manşă, în deplasare, în partida programată sâmbătă după amiază de la ora 18.00.  

   

Sala Sporturilor din Chiajna a găzduit Turneul Internaţional de judo „Alina Dumitru” rezervat categoriilor de vârstă juniori 4 – „U15” şi copii „U13” şi „U11”. Prezenţa a fost una notabilă, cu 549 de sportivi din Republica Moldova, Marea Britanie, Spania şi de la peste 50 de cluburi din România printre care şi reprezentanţii CSM-CFR-CSŞ Ploieşti. Prahovenii au avut un parcurs notabil, cu 23 de medalii obţinute în concursurile individuale: 8 locuri I, 5 locuri II şi 10 locuri III – plus alte 5 locuri V. Rezultatele notabile ale sportivilor ploieşteni au fost următoarele:

„U15”

– locul I – Alexandra Stan (32 kg), Sebastian Petre (46 kg), Alexia Trandafir (+57 kg), Alexia Cristea (36 kg), Alexandra Ciurcă (48 kg);

– locul al II-lea – Andrei Tunea (46 kg);

– locul al III-lea – Ştefan Georgescu (38 kg), Vanessa Tolea (48 kg), Ioana Dumitrache (36 kg), Antonia Rădoi (63 kg) şi Darius Smeu (38 kg);

– locul al V-lea – Iulian Cosma (50 kg).

„U13”

– locul I – Leonard Răduţă (55 kg), Ioana Petraru (44 kg) şi David Ţugui (+66 kg);

– locul al II-lea – Ana Tunea (48 kg);

– locul al III-lea – Ana Ciobanu (52 kg), Andrei Puiu (50 kg) şi Ştefan Ilaş (50 kg);

– locul al V-lea – Bianca Croitoru (40 kg), Vlad Câmpeanu (38 kg) şi David Achimescu (34 kg).

„U11”

– locul al II-lea – Teodor Miron (27 kg), Yasmine Tomescu (32 kg) şi David Petre (34 kg);

– locul al V-lea – Mihai Keller (30 kg).

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu, Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu, Cosmin Slăveanu şi Roxana Creţu.

   

Pagina 1 din 150