Duminică, 01 Octombrie 2017 17:45

Singurul loc din lume unde femeile au mai mulți soți

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă practicarea poligamiei a fost, în istoria lumii, ceva mai răspândită, societăţile poliandrice au fost mult mai puţin numeroase.

Între Nepal şi Tibet, în Valea Nyimba (”valea însorită a înălţării”), trăieşte o comunitate de practicanţi ai poliandriei, scrie Descopera.ro.


În acest tip de societate, femeile au mai mulţi soţi, însă acest lucru nu înseamnă că ele îşi pot alege orice bărbat. Dimpotrivă, fraţii îşi aleg o femeie pe care să o împartă.

Cercetătorii spun că poliandria în Nepal este o consecinţă a culturii matriarhale îndepărtate, iar poliandria ar fi fost introdusă ca măsură de controlare a natalităţii, din moment ce condiţiile de viaţă din regiune sunt foarte dure, în special în anotimpurile reci, scrie picturetank.com.

Oamenii din Valea Nyiamba au fost dintotdeauna negustori care călătoreau de la nord la sud cu căruţele, însă în ultimii ani s-au construit şosele şi aeroporturi, iar caravanele nepalezilor nu au putut ţine pasul. Fiind nevoiţi să se adapteze la noul puls al societăţii, nepalezii din aceste regiuni au început să renunţe la poliandrie.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.