Luni, 24 Septembrie 2018 15:13

VIDEO | Record mondial. Momentul în care o bicicletă atinge o vitează uimitoare

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campioana națională americană la ciclism Denise Mueller-Korenek a doborât recordul precedent de viteză în acest weekend. Trasă de o mașină de drag racing, sportiva a atins o viteză aiuritoare. 

Recordul a fost doborât pe terenul din Bonneville Salt Flats, Utah, relatează publicația Smithsonian, citată de Digi 24. Pedalând pe o bicicletă personalizată, Denise Mueller-Korenek a atins viteza uimitoare de aproape 300 km/h, doborând performanța de 268 de km/h înregistrată în 1995 de olandezul Fred Rompelberg. Vorbim, practic, de o viteză similară celei atinse de mașinile de curse pe un circuit NASCAR.

Korenek a fost tractată de un bolid de drag racing condus de multipremiata Shea Holbook. Dragsterul a tras bicileta modificată a ciclistei pe o distanță de circa doi kilometri, după care, ajunsă la 100 km/h, Korenek a decuplat sistemul de tractare și a început să pedaleze, potrivit Smithsonian.

Echipa din spatele sportivei spune că viteza atinsă de Korenek a fost mult mai mare decât cea planificată inițial, mai notează Digi 24.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.