Marți, 30 Octombrie 2018 16:13

Vrei să fii DJ? – Iată care sunt căștile și consola de care ai nevoie

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atunci când nu îți imaginezi că ai putea trăi fără muzică, ai un simț fin al sunetului și îți place să distrezi oamenii la petreceri, foarte probabil e cazul să te gândești la a începe o carieră ca DJ. Dacă vrei să practici asta ca profesie și nu doar ca un simplu hobby, foarte probabil ești conștient că va trebui să investești sume importante într-o aparatură de calitate. Printre cele mai importante elemente se numără o pereche de căști profesionale pentru DJ, dar și o consolă pentru DJ performantă. Mai presus de toate însă contează dedicarea și pasiunea ta, precum și motivația cu care mixezi.

Care este cea mai bună consolă pentru DJ?

Consola este instrumentul de bază al unui DJ, la fel cum vioara este instrumentul violonistului. Fără o consolă de calitate este greu să creezi un sunet suficient de bun pentru a anima mulțimile și a le face să te țină minte și să apeleze la tine și pentru alte evenimente. Mulți sunt de părere că o consolă pentru DJ la preț mare, este de regulă cea mai calitativă. În realitate însă, acest principiu nu se aplică de fiecare dată. Pe piață găsești console de DJ la prețuri ce pornesc de la 300 de lei și care pot depăși 10 000 de lei. Dacă ești începător, o variantă de mijloc este potrivită pentru tine.

Printre cele mai populare variante se numără consola de DJ Pioneer DDJ 1000 dotată cu patru canale și două plăci de sunet incorporate, astfel poți folosi aceeași consolă simultan cu un coleg la fel de pasionat. Este și o consolă la care nu ai nevoie să stai cu ochii pe laptop deoarece display-urile color îți vor afișa toți parametrii de playback și mixare de care ai nevoie.

Ai nevoie de o pereche de căști profesionale de DJ

Dacă vrei să fii DJ profesionist ai nevoie de aparatură profesională. Deși poate nu te gândești la asta prima dată, o pereche bună de căști de DJ este foarte importantă în momentul în care performezi în fața unui public. Acestea au rolul de a izola fonic zgomotul dinafară, astfel încât să reușești să te concentrezi pe mixaj și pe sunetele muzicii. Cele mai bune căști de DJ au, pe lângă capacitatea de a reda sunete clare și foarte bine definite și o serie de caracteristici speciale. Aceste funcții speciale fac diferența dintre o pereche de căști convenționale și una profesională.

În primul rând, pentru a izola bine sunetul, alege o pereche de căști de DJ care să acopere foarte bine lobul urechii. De asemenea, le vei purta destul de mult timp pe cap, așa că asigură-te că dimensiunea lor este ajustabilă astfel încât să nu te incomodeze sau să îți pice în permanență de pe urechi. O altă caracteristică importantă este tipul cupelor. Cele mai recomandate sunt cele pivotante, deoarece îți permit să rămâi cu o singură ureche conectat la căști, în timp ce urechea liberă va putea distinge sunetele de ambianță. Analizează prețul pentru căști de DJ în mediul online și alege perechea potrivită pentru tine.

 Căștile și consola de DJ nu te vor face cel mai bun DJ

Dacă ești la început ai nevoie să înțelegi un adevăr foarte important, adevăr care te va salva de multă frustrare, dar și de multe investiții nefericite. Mulți începători au impresia că dacă își vor cumpăra cea mai scumpă consolă pentru DJ sau cele mai scumpe căști profesionale de DJ, vor fi automat cei mai buni. Alții ezită să investească orice sumă în aparatură, deoarece sunt descurajați considerând că dacă nu au echipament scump, nu au nicio șansă.

Adevărul este însă acela că un DJ pasionat și talentat poate să facă mulțimile să sară în sus dansând, chiar și cu un echipament modest. În această profesie contează creativitatea, dedicarea și în ce măsură ești dispus să îți asumi riscuri. Pentru audiență nu va conta cu ce ai produs muzica dacă aceasta este de calitate, dacă le transmite un mesaj și le răscolește sentimente. Așa că este bine să te concentrezi în primul rând pe muzică, abia apoi pe aparatură.

Cu munca necesară, talentul înnăscut, dar și o aparatură corespunzătoare, ești gata să începi călătoria care poate avea ca destinație succesul.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.