Luni, 04 Februarie 2019 10:25

STUDIU – Cum să ai un STUDIO FOTO profesional de SUCCES!

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Esti pasionat de Arta Fotografica? Iti doresti ca spatiul unde iti desfasori activitatea sa iti ofere posibilitati nenumarate prin care sa iti exprimi fanteziile creative? Ca artist vizual este foarte important sa lucrezi intr-un mediu care sa te inspire, intr-un mediu placut in care sa te poti focusa asupra proiectelor tale.

Investitii si amenajari

Un studio foto profesional are nevoie de investitii numeroase pentru a fi dotat corespunzator, astfel incat sa contina echipamentul necesar realizarii unei game vaste de proiecte. Inainte de a incepe sa faci orice achizitie, intocmeste o lista a produselor de care ai avea nevoie, notand atat aparatura si accesoriile foto, cat si decoratiunile pe care vrei sa le folosesti (recuzita).

Pe langa echipamentele de care ai nevoie, decorul este un element vital in realizarea unor imagini memorabile. Daca spatiul pe care il ai la dispotie iti permite, incearca sa iti organizezi lucrurile pentru a crea mai multe scene, folosindu-te atat de fundaluri, cat si de piese de mobilier, de elemente decorative. 

La inceput de drum nu este usor sa intretii, din punct de vedere financiar, un punct de lucru foarte mare, foarte spatios. Astfel, daca incaperea principala este de dimensiuni medii sau mici, fie ca achizitionezi canapele vintage de la Exotique, fundaluri tematice sau recuzita speciala pentru newborn, asigura-te ca intre sedintele foto ai suficient de mult timp pentru a-ti organiza mediul fara a te grabi, fara a risca sa-ti deteriorezi achizitiile. 

Publicitate si monetizare

Preturile pachetelor pe care le oferi trebuie sa fie direct proportionale cu munca ta, atat din punct de vedere al calitatii, cat si din cel al cantitatii. Studiaza piata si incadreaza-te in aceasta dupa ce faci o analiza obiectiva a serviciilor tale. Consulta site-urile speciale pentru a compara diverse produse, alegandu-le pe cele mai potrivite nevoilor tale, investind doar in strictul necesar, in mod special la inceput. Daca esti deja nisat pe o ramura a fotografiei, asigura-te ca te axezi pe decor specific tematicilor pe care le vei aborda.

Pentru a putea incepe sa ai succes si din punct de vedere financiar, trebuie sa iti construiesti un portofoliu, care sa se regaseasca atat in materiale tiparite, cat si in mediul online. Prezenta pe retelele de socializare este foarte importanta pentru artistii moderni, indiferent de arta pe care o creeaza, deoarece cu ajutorul internetului, munca lor poate fi mult mai usor accesata si apreciata.

Un portofoliu trebuie sa contina DOAR cele mai bune si importante lucrari pe care le ai. Chiar daca este vorba de o prezentare online, cursivitatea vizuala si estetica unui album este foarte importanta, asa ca acorda o atentie sporita detaliilor, avand grija si la imaginea de ansamblu.

Cea mai buna publicitate pe care oricine o poate avea, este RECOMANDAREA. Aceasta insa, necesita implicare si devotament din partea prestatorului, deoarece nu poti convinge pe cineva sa te propuna pentru o viitoare colaborare, daca nu a lucrat cu tine pe baza unor principii de baza in orice relatie de afaceri - profesionalism, seriozitate, calitate, sinceritate.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.