Marți, 12 Martie 2019 10:30

Cum a depistat platforma Facebook „laboratorul de troli“ al PSD

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oficialii Facebook anunţau pe 7 martie că au şters 31 de pagini, conturi şi grupuri ai căror administratori operează în România pentru „a promova o naraţiune pozitivă“ în legătură cu PSD. În anunţul de săptămâna trecută, oficialii companiei americane precizau că profilurile eliminate erau implicate „într-un fals comportament coordonat, ca parte a unei reţele care a funcţionat în România şi a folosit o combinaţie de conturi false şi câteva conturi autentice pentru a-i induce în eroare pe alţii despre cine erau şi despre ce anume făceau“. Reporterii „Adevărul“ au obţinut în exclusivitate un punct de vedere oferit de reprezentanţii Facebook în legătură cu recenta acţiune de eliminare a zeci de pagini şi conturi care promovau prin minciuni difuzate în spaţiul virtual partidul de guvernământ din România.

Într-un răspuns oferit în exclusivitate pentru „Adevărul“, reprezentanţii Facebook au detaliat modul în care au descoperit frauda informaţională practicată în favoarea partidului de guvernământ din România. „Am identificat această activitate printr-o investigaţie internă privind un comportament fals şi coordonat care avea legătură cu România. Ancheta noastră a beneficiat atât de raportări venite din surse deschise, cât şi de probe care ne-au fost furnizate de către partenerii noştri din industria de securitate care investighează acest tip de activitate“, au declarat reprezentanţii Facebook.

Oficialii companiei americane mai spun că nu pot oferi alte informaţii momentan în legătură cu alte posibile măsuri luate de la începutul anului 2019 împotriva unor pagini sau conturi implicate în susţinerea PSD. Oficialii Facebook declară, în schimb, că sunt concentraţi să descopere şi să elimine, inclusiv în România, acest tip de comportament fals coordonat, în contextul în care au loc alegeri în multe ţări de pe glob în 2019, mai notează adevarul.ro. „Suntem decişi să facem îmbunătăţiri şi să construim parteneriate mai puternice la nivel global pentru a detecta şi opri şi mai eficient tipuri de activitate precum cea depistată în România. Continuăm să colaborăm cu autorităţile din diverse ţări pentru a le furniza informaţiile relevante de care au nevoie pentru a înţelege ce descoperim în cadrul acestor investigaţii“, au adăugat reprezentanţii Facebook.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.