Vineri, 12 Aprilie 2019 11:10

Imaginea unei fetiţe din Honduras plângând, premiată în cadrul World Press Photo 2019

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Imaginea emoţionantă a unei fetiţe honduriene în lacrimi, privind spre mama sa percheziţionată de un agent al poliţiei de frontieră americane, a fost desemnată joi ''fotografia anului'' în cadrul prestigioaselor premii World Press Photo, potrivit AFP, citată de AGERPRES.
Fotografia a fost realizată în iunie 2018, de John Moore, fotograf al agenţiei Getty și le înfăţişează pe Sandra Sanchez şi pe fiica sa, Yanela, în momentul în care sunt reţinute de poliţişti după ce au traversat ilegal frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.
Juriul prestigioaselor premii a spus că această imagine, care a făcut înconjurul lumii, ilustrează ''o violenţă de o natură diferită, psihologică''.
După valul general de emoţie stârnit de fotografie, autorităţile vamale şi pentru protecţia frontierei din SUA au precizat că Yanela şi mama acesteia nu se numără printre miile de refugiaţi care au fost separaţi de familii în momentul sosirii în Statele Unite.
În noaptea de 12 iunie, John Moore era pe punctul de a fotografia poliţiştii de frontieră din valea lui Rio Grande, când aceştia au arestat un grup de persoane care încercau să treacă frontiera.
Acesta a povestit că fotografia a fost realizată în momentul în care Sandra Sanchez şi-a lăsat fetiţa din braţe pentru a putea fi percheziţionată. Copilul a început atunci să plângă.
"Voiam să spun o altă poveste", a declarat acesta pentru AFP cu ocazia ceremoniei de decernare a premiului desfăşurată la Amsterdam.
"Pentru mine a reprezentat posibilitatea de a arăta o imagine a umanităţii care, de cele mai multe ori, nu apare decât în statistici", a adăugat acesta.
"Cred că un subiect ca acesta, problema migraţiei, are un ecou dincolo de graniţele SUA, în lumea întreagă", a mai declarat fotograful în faţa sutelor de invitaţi prezenţi la ceremonie.
Anul acesta, juriul a selecţionat câştigătorii dintre cele 78.800 de imagini trimise de peste 4.730 de fotografi din lumea întreagă, potrivit organizatorilor.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.