Luni, 15 Aprilie 2019 09:38

Un exemplar rar de dragon de Komodo, aniversat odată cu debutul ultimului sezon din seria ''Game of Thrones''

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un exemplar rar de dragon de Komodo care a împlinit opt ani, luni, în aceeaşi zi în care a debutat al optulea şi ultim sezon din seria ''Game of Thrones'', a fost sărbătorit în cadrul parcului zoologic Australian Reptile Park, relatează Xinhua, citată de Agerpres.
Animalul a primit numele unuia dintre personajele principale din ''Game of Thrones'', Daenerys, supranumită ''Mama dragonilor''.
Pentru a profita la maximum de amuzanta coincidenţă, îngrijitorii parcului de reptile au organizat o petrecere specială pentru Daenerys, cu decoraţiuni tematice, cadouri şi gustări apetisante.
''În ciuda aspectului ei draconic, Daenerys este o dulceaţă!'', a asigurat Daniel Rumsey, directorului departamentului reptile din cadrul Australian Reptile Park.
''O plimbăm în fiecare zi şi iubeşte atenţia pe care o primeşte din partea vizitatorilor noştri. A fost minunat să o vedem bucurându-se de cadouri şi căutând recompensele gustoase cu carne dinăuntru'', a adăugat el.''În cadrul surprizei de aniversare, i-am prezentat reginei noastre Daenerys şi o coroană'', a adăugat Rumsey.
Deşi evenimentul a fost unul degajat, Rumsey speră că atenţia acordată animalului va ajuta la creşterea nivelului de conştientizare cu privire la situaţia celei mai mari şopârle din lume, a cărei populaţie scade drastic.
Dragonii de Komodo trăiesc pe insula cu acelaşi nume din Indonezia şi se estimează că în prezent mai există doar 3.000-5.000 de exemplare în sălbăticie.
Această specie este clasificată "vulnerabilă" de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi, potrivit lui Rumsey, "încălcarea teritoriului de către om, braconajul, dezastrele naturale şi scăderea numărului de femele fertile" sunt principalii factori care au condus la scăderea populaţiei de dragoni de Komodo.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.