Marți, 14 Mai 2019 16:41

Tel Aviv: Eurovision 2019 debutează marţi seară cu prima semifinală

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima etapă a celei de-a 64-a ediţii a concursului Eurovision debutează marţi seară cu un show ce reuneşte artişti din 17 ţări, care vor concura la Tel Aviv în prima semifinală a acestei competiţii muzicale europene, informează DPA, citată de AGERPRES.

Ocupanţii primelor 10 poziţii se vor califica pentru finala concursului Eurovision 2019, ce va avea loc sâmbătă seară.
Cele 17 ţări care vor fi reprezentate pe scenă în semifinala de marţi seară sunt următoarele: Cipru, Muntenegru, Finlanda, Polonia, Slovenia, Cehia, Ungaria, Belarus, Serbia, Belgia, Georgia, Australia, Islanda, Estonia, Portugalia, Grecia şi San Marino.

Fanii concursului Eurovision vor putea să voteze dacă provin din una dintre cele 17 ţări reprezentate în semifinala de marţi seară.
Prezentatorii concursului Eurovision vor anunţa momentul în care liniile sunt deschise pentru votare. Un juriu alcătuit din profesionişti din industria muzicală va vota la rândul său, iar opţiunea juriului va reprezenta 50% din rezultatul final al procedurii de votare.

În cea de-a doua semifinală, ce va avea loc joi seară, vor urca pe scenă reprezentanţi din 18 ţări. Zece dintre ei se vor califica în marea finală de sâmbătă. Astfel, numărul finaliştilor va fi de 26.

România va fi prezentă în a doua semifinală a competiţiei, care va avea loc joi seară. Ţara noastă va fi reprezentată pe scena din Israel de cântăreaţa Ester Peony cu piesa "On a Sunday".

Câştigătoarea de anul trecut, cântăreaţa israeliană Netta Barzilai, va deschide semifinala de marţi seară cu o versiune specială a piesei "Toy", melodia care i-a adus celebritatea după victoria repurtată la ediţia din 2018 a competiţiei, organizată la Lisabona.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.