Miercuri, 05 Iunie 2019 11:48

Manu Bennett, care a intrat dezbrăcat în sanctuarul de la Sarmizegetusa, cercetat de procurori

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jandarmeria hunedoreană a sesizat procurorilor cazul actorului Manu Bennett, care a intrat dezbrăcat în Marele Sanctuar Circular de la Sarmizegetusa Regia și a practicat haka, un ritual de luptă al populaţiei maori din Noua Zeelandă.

Manu Bennett, actorul neo-zeelandez cunoscut pentru rolurile sale din „Spartacus” și “Hobbitul”, a vizitat situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia. La momentul în care Manu Bennett a intrat în templu nu erau alți turiști la Sarmizegetusa, iar agenții de pază ai sitului l-au oprit în scurt timp pe actor.

“Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sarmizegetusa Regia au fost sesizaţi, miercuri 29 mai a.c., cu privire la faptul că un bărbat s-a dezbrăcat și a pătruns în interiorul Marelui Templu Circular. Jandarmii au întocmit acte de sesizare privind comiterea faptei de ultraj contra bunelor moravuri, fapta prevăzută de articolul 375 Cod Penal, documentele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăștie în vederea continuării cercetărilor”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei hunedorene, potrivit Glasul Hunedoarei.

„Acesta este templul antic al Daciei. Poporul dac a locuit în acest oraș incredibil din munți, până când romanii au venit și l-au distrus complet, ștergând din istorie imaginile și poveștile culturii și religiei dacice. Mai la sud, la fel s-a întâmplat și cu tracii. Acest loc are o puternică încărcătură spirituală. Vă mulțumesc @comiccon.romania pentru că ați făcut posibilă această călătorie și scuzele mele sincere față de agenții de pază, care au fost alarmați pe moment, când am izbucnit în Haka, pentru a uni sau poate pentru a reuni spiritul Maori cu Dacii”, a scris actorul pe contul său de Facebook.

Sursă foto facebook.com/ManuBennett/

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.