Joi, 11 Iulie 2019 12:07

Un român joacă rolul lui Viktor Orban, într-un film despre Angela Merkel

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un film despre cancelarul german Angela Merkel, a cărui acţiune este plasată în vara anului 2015 şi prezintă etapele care au dus la deschiderea graniţelor Germaniei unui milion de refugiaţi sirieni, este în curs de pregătire, potrivit MEDIAFAX.
Rolul titular din lungmetrajul "Merkel" va fi interpretat de actriţa de teatru germană Imogen Kogge, potrivit The Hollywood Reporter.
Filmul care va fi regizat de Stephan Wagner şi produs de Carte Blanche International şi radiodifuzorii publici germani RBB şi NDR, este bazat pe "Die Getriebenen/ The Driven", un bestseller al jurnalistului german Robin Alexander, şi prezintă momentele care au marcat cea mai importantă decizie din viaţa cancelarului. Atunci când milioane de persoane care fugeau de războiul civil din Siria au început să invadeze Europa, cancelarul german a luat decizie surprinzătoare de a deschide graniţele.

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Josef Bierbichler, Timo Dierkes, dar şi Radu Bânzaru, în rolul lui Viktor Orban.
În vârstă de 51 de ani, Radu Bânzaru a mai jucat în filme precum "The Whistleblower" (2010), de Larysa Kondracki, alături de staruri precum Rachel Weisz, Monica Bellucci şi Vanessa Redgrave, "Toni Erdmann" (2016), de Maren Ade, şi "Triunghiul morţii" (1999), de Sergiu Nicolaescu.
În vârstă de 64 de ani, Angela Merkel este cancelar al Germaniei din 2005. Este considerată una dintre cele mai puternice femei din lume.

Sursă foto MEDIAFAX.

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.