Vineri, 19 Iulie 2019 13:54

Cea mai lungă călătorie efectuată cu un automobil electric, încheiată în Noua Zeelandă, după 101.000 km

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un olandez susţinător al sustenabilităţii a terminat vineri, în Noua Zeelandă, cea mai lungă călătorie realizată vreodată cu un automobil electric, relatează Reuters, citată de AGERPRES. Aventura a început în 2016, a străbătut peste 30 de ţări şi s-a încheiat trei ani mai târziu.

Wiebe Wakker a pornit din Olanda în luna martie 2016 cu ''Blue Bandit'', un Volkswagen Golf break convertit în automobil electric, pentru a demonstra potenţialul mijloacelor de transport sustenabile, fiind finanţat prin donaţii din partea celor care i-au urmărit călătoria prin intermediul reţelelor sociale.

''Am vrut să fac tot ce am putut pentru a promova această tehnologie şi să demonstrez că sustenabilitatea este o modalitate viabilă de transport'', a declarat Wakker în faţa jurnaliştilor.

''Am vrut să fac ceva care pune imaginaţia la încercare, adică să conduc o maşină electrică din Amsterdam până în cealaltă parte a lumii pentru a demonstra că acest lucru este realizabil'', a spus olandezul.

Călătoria de 101.000 de kilometri l-a purtat pe Wakker prin Europa de Est, Iran, India, Asia de Sud-Est, Australia şi în final Noua Zeelandă.

Sursă foto AGERPRES.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.