Joi, 22 August 2019 10:00

ProEtnica, cel mai mare festival interetnic din România, a început la Sighişoara

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deschiderea oficială a celei de-a XVII-a ediţii a ProEtnica, cel mai mare festival interetnic din România, a avut loc miercuri. Festivalul ProEtnica reuneşte reprezentanţi ai tuturor minorităţilor recunoscute din ţară, în Cetatea Medievală Sighişoara, deschiderea având loc  în prezenţa autorităţilor locale şi guvernamentale, precum şi a unui numeros public.

Potrivit AGERPRES, aproape 700 de reprezentanţi ai minorităţilor naţionale recunoscute în România se reunesc, timp de cinci zile, în cadrul ediţiei a XVII-a "ProEtnica - Festival Intercultural Sighişoara", organizat de Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret (ibz) Sighişoara, împreună cu Organizaţiile Minorităţilor Naţionale.

Festivalul este sprijinit în acest an de Institutul Cultural Român, ce va avea şi un reprezentant care va participa la mai multe sesiuni din secţiunile "Agora dialogului intercultural" şi "Salonul Literar".

Scena principală din Piaţa Cetăţii va fi de asemenea animată de peste 50 de ansambluri aparţinând tuturor minorităţilor naţionale din România, care vor evolua şi în spectacole interactive.

Piaţa Muzeului din Sighişoara devine astfel, până luni, locul de amplasare a standurilor de carte, de prezentare a comunităţilor etnice sau a tradiţiilor meşteşugăreşti.

Sursă foto AGERPRES.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.