Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 11:09

Albumul ''Abbey Road'' al trupei The Beatles revine în fruntea clasamentelor muzicale după 50 de ani de la lansare

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Albumul ''Abbey Road'' al trupei The Beatles se află din nou în fruntea clasamentelor muzicale britanice după 50 de ani de la prima sa ediţie, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.
"E incredibil că Abbey Road încă rezistă după toţi aceşti ani. Este într-adevăr un album extrem de reuşit'', a spus fostul component al trupei Beatles Paul McCartney într-un comunicat de presă.

''Abbey Road a fost penultimul album lansat de The Beatles înainte de destrămarea trupei. După lansarea iniţială, la 26 septembrie 1969, albumul s-a aflat timp de 17 săptămâni pe primul loc în topurile muzicale, până pe 31 ianuarie 1970.
Revenirea în fruntea clasamentelor după 49 de ani şi 252 de zile reprezintă un record atestat de Guinness World Record.

Aniversarea a 50 de ani de la lansarea albumului ''Abbey Road'' a fost marcată luna trecută prin lansarea unei ediţii speciale deluxe.

Imaginea de pe coperta albumului, devenită emblematică pentru istoria muzicii, îi înfăţişează pe cei patru componenţi ai trupei traversând o trecere pietonală din faţa studiourilor londoneze Abbey Road, situate pe strada cu acelaşi nume.

Luna trecută, sute de fani Beatles s-au reunit în faţa studiourilor din nord-vestul Londrei pentru a celebra cele cinci decenii de când ''cei patru fabuloşi'' (''Fab Four") au traversat faimoasa trecere de pietoni.

Credit foto radiox.co.uk.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.