Duminică, 06 Octombrie 2019 16:40

Filmul "colectiv", regizat de Alexander Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Zurich

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Filmul "colectiv/ Collective", regizat de Alexander Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar internaţional la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului de Film de la Zurich, potrivit zff.com, citată de News.ro.

Trofeele "Ochiul de Aur" pentru cele trei competiţii au fost câştigate de "Sound of Metal", de Darius Marder (International Feature Film),  "colectiv", de Alexander Nanau (International Documentary Film) şi "Systemsprenger", de Nora Fingscheidt (Focus: Elveţia, Germania, Austria), potrivit site-ului oficial. 

Documentarul românesc a concurat alături de alte 11 filme, selecţionate din peste 150 care au aplicat iniţial pentru înscriere. 

Producţia "colectiv", care urmăreşte întâmplările desfăşurate în România în primul an de după incediul din clubul Colectiv, va fi lansat primăvara viitoare în America de Nord de companiile Magnolia Pictures şi Participant, care au în portofoliu producţii câştigătoare de Oscar şi Palme d’Or precum "Good Night and Good luck", "Spotlight", "The Post", "Green Book", "Roma", "The Square" şi "Shoplifters".

 Credit foto News.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.