Luni, 07 Octombrie 2019 10:46

Spectacolul „Dragonul”, premiul pentru scenografie și păpuși la Festivalul de Animație „Sub bagheta lui Merlin” de la Timișoara

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma participării la Festivalul Internaţional de Animaţie „Sub bagheta lui Merlin” Ediţia a IV-a, organizat de Teatrul Pentru Copii şi Tineret „Merlin” Timişoara, spectacolul „Dragonul”, al Teatrului de Animaţie pentru copii şi tineret „Imaginario”, a primit premiul pentru scenografie şi păpuși.

Spectacolul „Dragonul”, în regia Lilianei Gavrilescu și scenografia lui Mihai Androne, este o poveste inspirată de măştile şi păpuşile teatrului tradiţional japonez Bunraku.
Povestea luptătorului Tahiro care încearcă să îşi salveze soţia şi fiul transformat într-un dragon, de vrăjile maleficului Karura, reuşeşte să cultive în conştiinţa spectatorilor valorile perene ale umanităţii: iubirea, onoarea şi loialitatea.

O demonstraţie de măiestrie a artei animaţiei şi de virtuozitate pentru păpuşarii care însufleţesc personajele, „Dragonul” a fost apreciat încă o dată de către public şi de către profesioniştii scenei naţionale de animaţie.

Sursă foto Facebook – Teatrul "Toma Caragiu".

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.