Miercuri, 23 Octombrie 2019 12:40

Faţada Voroneţului, reprodusă de artistul Ciprian Mureşan, va fi expusă la Muzeul S.M.A.K din Gent

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţia artistului Ciprian Mureşan, în cadrul Europalia România, va fi vernisată vineri, de la ora 20.00, la Muzeul Municipal de Artă Contemporană S.M.A.K.(Jan Hoetplein 1, Gent) din Belgia. Proiectul, care marchează 20 de ani de la inaugurarea actualului sediu al muzeului, cuprinde lucrări de mari dimensiuni precum reproducerea faţadei Voroneţului, una dintre acestea fiind dedicată aniversării.

„Expoziţia de la S:M.A.K. are mai multe părţi: un proiect special pentru muzeu, un proiect mai larg pe care l-am realizat anul trecut, cu faţada Voroneţului mişcându-se în spaţiu, dintr-o perspectivă, obligând privitorul să iasă afară din galerie, idee ce trimite cu gândul la bisericile mutate în Bucureşti. Mai există două spaţii cu mai multe lucrări, ca un fel de mică retrospectiva personală, pentru a ajuta publicul prin creerea unui context“, punctează Ciprian Mureşan,  potrivit News.ro.

La vernisaj, alături de artist şi de invitaţi, vor participa curatorul expoziţiei Tanja Boon, directorul muzeului Philippe van Cauteren şi directorul ICR Bruxelles, Liliana Ţuroiu, coordonatorul general Europalia România. 

Ciprian Mureşan, absolvent al secţiei Sculptură de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj şi coeditor al revistei Version, trăieşte şi lucrează la Cluj. Din 2005, este editor la revista IDEA- artă + societate. În 2009, a expus în Pavilionul României de la Bienala de la Veneţia, iar în 2017 desenele sale au fost incluse în selecţia curatoarei Christine Macel pentru Pavilionul Central de la ediţia a 57-a, Bienala de la Veneţia. Lucrările sale sunt prezentate în galerii şi muzee dintre cele mai importante şi prestigioase din toată lumea.

Sursă foto News.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.