Luni, 28 Octombrie 2019 13:10

Cernobîl devine destinaţie turistică pentru români

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O agenţie de turism din România a inclus în oferta sa din această toamnă o excursie la Cernobîl, oraşul în care s-a produs cea mai mare catastrofă nucleară, în anul 1986. Potrivit AGERPRES, preţul pachetului turistic este de 395 de euro şi include şi un contor de radiaţii, astfel încât participanţii să fie conştienţi că se află în afara unui pericol.

Lucian Bădîrcea, CEO al agenţiei de turism Iri Travel, a declarat potrivit sursei citate, că ideea organizării unei excursii la Cernobîl i-a venit în urma succesului serialului cu acelaşi nume difuzat de HBO.
Acesta susţine că vizita la fosta centrală nucleară nu reprezintă niciun pericol pentru turişti, nivelul radiaţiilor din zonă fiind de 160 de ori mai mic decât în cazul uneii radiografii.

Excursia include vizita în oraşul Pripyat, abandonat de către locuitori în 1986, la grădiniţă şi şcoală, piscina orăşenească, clădirea Comitetului Executiv orăşenesc, unde a fost creat primul centru de urgenţă, hotelul Polissya, unde a existat un post de observaţie pentru operaţiile executate cu elicopterele peste ruinele reactorului 4, platforma de observatie, tur în jurul zonei, zona secretă Cernobîl-2 Gia- Antenele gigantice ale "ARC-1", oraşul secret din care asigurau urmărirea rachetelor balistice cu rază lungă de acţiune.

Sursă foto Wikipedia.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.