VIDEO | Bogdan Toader: Dacă primarul Dobre se pricepe atât de bine la termoficare, noi nu ne mai implicăm

Deranjat de atacurile "demne de campania electorală" lansate de primarul Ploieştiului pe tema termoficării, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Prahova, Bogdan Toader, a anunţat că instituţia îi va ceda administraţiei locale centrala termică de la Brazi şi că aleşii social democraţi din Consiliul Local vor retrage hotărârea adoptată săptămâna trecută, care viza noul tarif şi acordarea unei subvenţii pentru ploieşteni. Măsura ar putea echivala cu o întrerupere a alimentării cu agent termic şi apă caldă, iar mai pe româneşte mesajul ar fi că autorităţile judeţene îi lasă pe cei din conducerea Primăriei "să se spele pe cap" cu gestionarea situaţiei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a organizat astăzi o conferinţă de presă, în replică la atacurile lansate mai devreme de Adrian Dobre, în care a declarat că autorităţile judeţene au încercat să le sprijine pe cele locale în gestionarea problemei, până la un punct. "Propunerea mea a fost să găsim o soluţie pentru doi ani, timp în care puteam pregăti sistemul pentru un operator propriu sau pentru organizarea unei licitaţii şi preluarea de către o altă societate. Se pare că domnul Dobre a intrat în campanie electorală deja. Cred că el a înţeles că nu se descurcă în a gestiona partea administrativă a gestionării municipiului Ploieşti şi încearcă să găsească vinovaţi pentru nerealizările lui. El trebuie să aibă gândirea, strategia, iar aparatul de specialitate să acţioneze în consecinţă. El nu are nici gândire şi nici aparatul", a declarat Bogdan Toader astăzi, în replică la acuzaţiile aduse anterior de primarul Ploieştiului, care îl acuza de "iresponsabilitate". Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că va merge mai departe cu proiectul anunţat joi în şedinţa în care s-a discutat despre tariful la termfuicare, proiect care vizează ieşirea instituţiei din acest parteneriat şi cedarea centralei termice de la Brazi către Primărie. Bogdan Toader plusează şi spune că, în calitate de preşedinte al PSD Prahova, a discutat cu reprezentanţii formaţiunii în Consiliul Local pentru aprobarea unei noi hotărâri, care să o anuleze pe cea de săptămâna trecută. În acest context, conducerea administraţiei locale ar avea mână liberă să gestioneze cum crede de cuviinţă sistemul de termoficare, a explicat Bogdan Toader, care a lansat mai multe ironii adresate primarului Dobre. Mesajul, în esenţă, a fost că, dacă primarul crede că se va descurca mai bine singur, atunci s-o facă, preşedintele CJ dând de înţeles că administraţia locală se expune unui risc de întrerupere a alimentării cu energie termică şi apă caldă.

Bogdan Toader a discutat şi despre obligaţiile contractuale asumate de Consiliul Judeţean Prahova prin acordul din 2004 şi invocate de primarul Ploieştiului, în contextul în care Adrian Dobre făcuse mai devreme o paralelă cu industria auto, spunând că autorităţile judeţene au cedat un Mercedes, cu referire la performanţele CET-ului de la Brazi, însă nu s-a ocupat de mentenanţă şi a ajuns acum să aibă echivalentul unui Trabant. "În contractul din 2004 scrie că orice cheltuială aferentă unei modificări legislative în domeniul mediului trebuie suportată de proprietar, adică, în cazul unităţii de producţie de la Brazi, de Consiliul Judeţean Prahova. Eu sunt de părere că operatorul, cel care încasează banii, ar fi trebuit să facă aceste investiţii. În cazul de faţă este vorba despre înlocuirea a două arzătoare, problemă care este de trei ani. Sistemul este încă foarte foarte bun, aşa reiese din toate datele, dar necesită investiţii, pentru că pe reţeaua primară sunt nişte conducte din 1975", a mai declarat Bogdan Toader.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Primarul Ploieştiului, despre noul tarif la termoficare: "Oamenii din PSD mint de îngheaţă apele"

Image
Image
Image