fbpx

Deputat Cătălina Bozianu: "35 de amendamente la buget, privind obiective de interes pentru prahoveni, respinse în bloc de PSD-ALDE"

Image
Image

După ce, zilele trecute, deputatul PMP de Prahova a dezvăluit că au fost respinse toate cele peste 1000 de amendamente formulate, la proiectul Legii bugetului, de Mișcarea Populară, deși acestea se bazau pe propunerile venite din teritoriu, de la primari din toate partidele, Cătălina Bozianu exemplifică, acum, ce proiecte importante pentru prahoveni au fost puse la sertar, fiind ignorate complet la structurarea bugetului pe 2019.

Citiți și: Deputatul de Prahova Cătălina Bozianu: "PSD-ALDE a respins în bloc amendamentele noastre la proiectul de buget pe zona de administrație locală"

"Am datoria de a le vorbi despre amendamentele pe care le-am depus la proiectul de lege a bugetului de stat pe anul 2019, propuneri menite să finanțeze proiectele de natură să contribuie la dezvoltarea județului nostru. Am propus 35 de amendamente la bugetul Ministerului Dezvoltării și administrației Publice, pe care, din păcate, majoritatea PSD-ALDE le-a respins în bloc. Am formulat aceste amendamente atât pe baza solicitărilor primarilor și ale consilierilor locali de toate culorile politice din localitățile prahovene, cât și pe baza nevoilor de dezvoltare pe care le cunoaștem", a explicat Bozianu.

Printre amendamentele respinse se numără și unele care vizau importante proiecte de infrastructură. "Un exemplu este că am propus finanțarea cu 70 de milioane de lei a construcției variantei ocolitoare Valea Teleajenului-Vălenii de Munte, a cărei realizare ar degreva traficul infernal de pe DN 1. Se pare însă că pesediștii consideră că prahovenii, românii, în general, nu merită nici autostrada Comarnic-Brașov, și nicio variantă care ar face cât de cât decent traficul pe cel mai aglomerat drum din țară. Pentru Ploiești, cunoscând bine starea precară a finanțelor orașului, precum și lipsa de soluții a administrației actuale, am propus finanțarea de la bugetul de stat a celor mai urgente lucrări publice. Astfel, am cerut fonduri pentru modernizarea infrastructurii și pentru refacerea sistemului rutier în cartierele Buna Vestire, Mitică Apostol, Mimiu și Râfov, sau pentru modernizarea stației de epurare a apei din oraș", a declarat Cătălina Bozianu.

Deputatul de Prahova a dezvăluit că parlamentarii coaliției aflate la guvernare nu au fost interesați să acorde finanțare nici pentru construirea unui nou spital de pediatrie, la Ploiești.

Citiți și: Cătălina Bozianu, deputat de Prahova, pesimistă cu privire la construirea autostrăzii Comarnic - Brașov: Sume alocate doar pentru hârtie și exproprieri

"De asemenea, am pledat pentru finanțarea unor lucrări publice pe care bugetele locale nu le pot susține integral din Câmpina, Filipeștii de Pădure, Vălenii de Munte, Breaza, Gorgota și Slănic Prahova. Pentru Bușteni, am solicitat finanțarea cu 20 de milioane de lei a construcției unui spital nou orășenesc.  În ciuda faptului că actuala putere nu dă prea multe parale pe dezvoltarea județului nostru, am datoria să lupt, în continuare, pentru aceste proiecte. De aceea, voi relua aceste amendamente în fiecare an în care prahovenii decid, prin votul lor, că merită să-i reprezint în Parlament", a mai declarat Cătălina Bozianu.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.